Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La por a fer el ridícul d’Espanya fa que la Fiscalia es posicioni a favor de Puigdemont

El fiscal fa costat al president legítim i demana que se li permeti ser candidat al Parlament Europeu

|

- Publicitat -

Després que la Junta Electoral Central decidís dinamitar la democràcia espanyola prohibint Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí a la llista de les europees amb dues abstencions i 4 vots discordants, els estaments jurídics i les institucions espanyoles comencen a témer per un ridícul majúscul amb un possible horitzó d’haver de repetir les eleccions a Espanya.

Per tant, ara qui ha mogut fitxa ha estat la Fiscalia que ha demanat al Jutjat del Contenciós-Administratiu número 2 de Madrid que estimi el recurs interposat per l’expresident català Carles Puigdemont contra la decisió de la Junta Electoral Central d’excloure la seva candidatura al Parlament Europeu.

Publicitat

El fiscal considera que la JEC ha fet “una interpretació sense base normativa prou explícita que produeix l’efecte de restringir (de fet, suprimir en el present cas) l’exercici del dret de sufragi passiu”.

Per al fiscal, la JEC “ha creat ex novo d’una causa d’inelegibilitat no prevista a la llei, el que per òbvies raons resulta així mateix no només incompatible amb la llei electoral sinó també amb preceptes constitucionals”.

D’altra banda, JxCat assegura que tres jutjats diferents del contenciós administratiu de Madrid han admès a tràmit el recurs presentats aquest dijous per Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí contra la decisió de la (JEC) de vetar-los de la llista a l’Eurocambra.

Tal com han informat fonts de JxCat aquest divendres a la tarda, la formació preveu que les instàncies judicials resolguin al llarg d’aquest dissabte. JxCat va formalitzar aquest dijous a la tarda les al·legacions a la resolució de la JEC que va vetar l’expresident i els dos exconsellers per la candidatura a les eleccions europees del 26-M. JxCat ha demanat al Suprem que anul·li la decisió de la JEC perquè s’han vulnerat “drets fonamentals”.

Et pot interessar  La militància de Junts ratifica Comín com a candidat a les eleccions europees del 9-J
Publicitat

Opinió

Minut a Minut