Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La policia espanyola es gastarà 2,1 milions en les seves primeres 1.000 pistoles elèctriques

|

- Publicitat -

La policia preveu gastar 2,1 milions en adquirir

La Direcció General de la Policia ha iniciat aquesta setmana el procediment de licitació per adquirir un miler de pistoles elèctriques de tipus Taser, una arma paralitzant no exempta de polèmica i que els Mossos d’Esquadra ja tenen juntament amb altres 200 cossos de policial local i les forces de seguretat de vuit països europeus, entre elles Alemanya, França i Regne Unit.

Publicitat

Aquest denominat “dispositiu electrònic de control” llança dards amb elèctrodes units a l’arma mitjançant cable de tal manera que en arribar al cos provoca una descàrrega elèctrica que “interfereix els senyals nerviosos que es transmeten al sistema muscular i sensorial del subjecte per obtenir una incapacitació”, segons recull la memòria justificativa elaborada per la Policia el juliol passat per justificar la seva adquisició. Interior té previst gastar aquesta compra 2,1 milions d’euros (IVA inclòs), entre el 2020 i 2022, segons explica El País.

Més de 2.000 euros per pistola

El càlcul que ha fet el ministeri basant-se en l’oferta d’aquestes armes és que tenen un preu per unitat de 2.099 euros, (IVA inclòs). La previsió és que les primeres 300 pistoles elèctriques estiguin ja en mans de la Policia Nacional el 2020, 300 el 2021 i 400 pel 2022.

L’adquisició de les pistoles Taser va ser un compromís que va adquirir el ministre Fernando Grande-Marlaska durant la reunió del Consell de la Policia (òrgan paritari de negociació entre els sindicats dels agents i l’administració) del 31 de gener en resposta a una antiga reclamació dels sindicats.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut