Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La llei espanyola evitarà la incòmoda espera entre els testimonis independentistes i unionistes

Seria imaginable una sala d'espera amb Mas, Torrent, Sáenz de Santamaría i Montoro o Rajoy, de Gispert, Baños, Reguant i Marta Pascal?

|

- Publicitat -

Aquest dimarts acabarà l’interrogatori als presos polítics i serà el torn del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, i la presidenta cessada pel 155 del Parlament, Carme Forcadell. Un cop acabat aquest pas, serà el torn dels testimonis.

La gran quantitat de gent que ha de passar pel Tribunal Suprem a declarar és tan gran que les preses de Manuel Marchena, jutge que presideix la Sala, han fet que només doni 30 minuts per persona. Això inclou les preguntes de les acusacions i també les de les defenses.

Publicitat

La llei espanyola prohibeix que els testimonis tinguin contacte amb el tribunal, fet pel qual s’habilita una sala d’espera per a ells. Però, tanmateix, la norma dicta que tampoc poden tenir relacions prèvies entre ells. D’aquesta manera s’intenta evitar interferències i, també, s’anul·la la possibilitat que coincideixin als passadissos amb familiars i coneguts. A més, els qui tenen tracta d’autoritat, han d’entrar per la porta principal i gaudeixen d’una cura diferencial tot i que no s’ha especificat què i com.

Tal com estan programats els testimonis i els pocs espais que té l’edifici del TS per a albergar separadament els testimonis, ara mateix és una incògnita com s’ho manegaran els funcionaris per a acomplir la llei. I encara tot es complicarà més quan comencin a allargar-se els interrogatoris i hi hagi un retard evident i es cavalquin les esperes.

Tal com es pot veure a la carta adjuntada, es podria donar el cas que, si no hi ha sales suficients, el dimecres al matí esperessin en un mateix espai Artur Mas, Roger Torrent, Soraya Sáenz de Santamaría i Cristobal Montoro o a la tarda Mariano Rajoy, Núria de Gispert, Antonio Baños, Eulàlia Reguant i Marta Pascal.

Et pot interessar  El Suprem cita Puigdemont i Wagensberg a declarar com a investigats de terrorisme en la causa del Tsunami

Publicitat

Opinió

Minut a Minut