Diumenge, 24 de gener de 2021 - Edició 913
La República

La justícia belga suspèn l’euroordre contra Puigdemont i Comín

El jutge encarregat del cas considera que ara que són eurodiputats gaudeixen d’immunitat

Gerard Sesé
Gerard Sesé 02/01/2020
Carles Puigdemont i Toni Comín ensenyen la seva acta d'eurodiputat

Ja és un fet, la cleca del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) a Espanya segueix rebotant a les galtes de l’Estat espanyol. Després d’aquella decisió històrica que assegurava que Espanya va vulnerar els drets d’Oriol Junqueras perquè tenia immunitat des de la nit electoral que va ser escollit eurodiputat, automàticament després el Parlament Europeu donava les actes també al president a l’exili, Carles Puigdemont i el conseller a l’exili, Toni Comín.

Ara, per tant, com que també gaudeixen d’immunitat, en aquest cas europarlamentària, la justícia belga ha decidit suspendre l’euroordre emesa pel jutge del TS, Pablo Llarena contra els dos independentistes. El jutge que havia de resoldre si acordava la seva entrega a Espanya, considera que tots dos gaudeixen de la immunitat que els atorga la seva acta d’eurodiputats.

Així, la justícia belga no continuarà amb el procediment que va reactivar la justícia espanyola amb la sentència del judici farsa fins que el Suprem no tramiti el suplicatori al Parlament Europeu i aquest els retiri la immunitat.

Relacionats