Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La justícia belga suspèn l’euroordre contra Puigdemont i Comín

|

- Publicitat -

Ja és un fet, la cleca del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) a Espanya segueix rebotant a les galtes de l’Estat espanyol. Després d’aquella decisió històrica que assegurava que Espanya va vulnerar els drets d’Oriol Junqueras perquè tenia immunitat des de la nit electoral que va ser escollit eurodiputat, automàticament després el Parlament Europeu donava les actes també al president a l’exili, Carles Puigdemont i el conseller a l’exili, Toni Comín.

Ara, per tant, com que també gaudeixen d’immunitat, en aquest cas europarlamentària, la justícia belga ha decidit suspendre l’euroordre emesa pel jutge del TS, Pablo Llarena contra els dos independentistes. El jutge que havia de resoldre si acordava la seva entrega a Espanya, considera que tots dos gaudeixen de la immunitat que els atorga la seva acta d’eurodiputats.

Publicitat

Així, la justícia belga no continuarà amb el procediment que va reactivar la justícia espanyola amb la sentència del judici farsa fins que el Suprem no tramiti el suplicatori al Parlament Europeu i aquest els retiri la immunitat.

Et pot interessar  Junqueras colla Puigdemont: "La unitat no es construirà al voltant de l'egoisme de qui vota contra el que és bo pel país"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut