Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

La Fiscal General de l’Estat diu que el judici del procés va ser un exemple de “normalitat institucional” i “legalitat”

Delgado destaca que es va celebrar amb la “garantia” addicional de la retransmissió via streaming

Avatar
Agències 07/09/2020
La Fiscal General de l'Estat, Dolores Delgado, aquest 7/9/2020 a l'obertura de l'any judicial (horitzontal)

La Fiscal General de l’Estat, l’exministra socialista Dolores Delgado, ha assegurat aquest dilluns durant l’acte d’obertura de l’any judicial, presidit per Felip VI, que el judici als líders independentistes va ser “un procés penal d’especial transcendència a tots els nivells” on els diversos operadors jurídics implicats “han donat un exemple de normalitat institucional i compromís amb el deure i la legalitat”. Delgado ha defensat que la Fiscalia és una institució “pròxima” als ciutadans i “un puntal decisiu en la defensa de la legalitat i de l’estat democràtic i de dret”. “La vocació pel servei públic ha estat el que va animar la tasca dels fiscals durant el 2019”, ha afirmat.

Delgado, que ha repassat algunes de les actuacions de la Fiscalia durant el passat curs, ha destacat que el judici als líders independentistes es va celebrar amb “la garantia” addicional de la “publicitat reforçada” pel fet que es va retransmetre “en streaming” a través de la televisió i la ràdio.

Ha recordat que la sentència “va considerar els fets jutjats com a constitutius d’un delicte de sedició i d’un delicte agreujat de malversació de diners públics” i va concloure que s’havien comès “en concurs medial” de manera que la malversació es va considerar el mitjà “per cometre la sedició”.

“Culmina així un procés penal d’especial transcendència a tots els nivells, on els diferents operadors jurídics implicats han donat exemple de normalitat institucional i compromís amb el deure i la legalitat”, ha conclòs.