Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La Falange i Democracia Nacional preveuen un acte al Parlament Europeu dilluns vinent

Els serveis de la cambra confirmen que han rebut la sol·licitud i l'estan analitzant

|

- Publicitat -

La Falange i Democracia Nacional preveu oferir dilluns vinent una roda de premsa des del Parlament Europeu sota el títol: “El futur de les autèntiques forces patriotes a Espanya per la unitat i la llibertat”. Segons ha pogut saber l’ACN i han confirmat fonts parlamentàries, la sol·licitud preveu que una de les sales de l’Eurocambra aculli la roda de premsa i compti amb el president de La Falange Manuel Andrino i Pedro Chaparro i Gonzalo Martin, president i vicepresident de Democracia Nacional, respectivament. Ho farien de la mà de l’eurodiputat alemany Udo Voigt, del partit neonazi NPD, i acompanyats també per l’exeurodiputat Roberto Fiore. Els serveis de la cambra han confirmat a l’ACN haver rebut la petició però matisen que encara s’està analitzant.

Si l’Eurocambra l’avala, l’acte es farà dilluns dia 25 a la tarda, just una setmana després de la conferència que el president Quim Torra i l’expresident Carles Puigdemont havien de pronunciar al Parlament Europeu i que el president Antonio Tajani va vetar al·legant raons de seguretat.

Publicitat

A banda, la cambra europea també té pendent comunicar si autoritza l’acte de Vox previst pel 6 de març sota el títol ‘Catalonia, a Spanish region’ (‘Catalunya, una regió espanyola’).

AMPLIACIÓ.- Diversos eurodiputats es queixen a Tajani

Diversos eurodiputats s’han queixat aquest dimecres al president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, per la roda de premsa que La Falange i Democracia Nacional preveuen fer a la cambra dilluns vinent. “És vostè conscient de la ideologia feixista i franquista d’aquests partits?”, han preguntat a l’italià els parlamentaris, advertint-lo que les dues formacions “homenatgen” Franco “periòdicament”. A través d’un escrit, han informat Tajani que el president de Democracia Nacional, Pedro Chaparro, està condemnat pel Suprem per l’assalt al centre Blanquerna i per l’Audiència de Barcelona per “incitar públicament” a agredir el fotoperiodista Jordi Borràs en una manifestació de la ultradreta. “Ens preguntem en base a quins arguments es pot autoritzar la presència de Chaparro mentre es va vetar aquesta setmana als presidents Quim Torra i Carles Puigdemont”, han demanat.

Et pot interessar  Ofensiva de l'Eurocambra contra les ciberestafes: "Calen incentius reals perquè els bancs actuïn"

De moment, segons han indicat els serveis de l’Eurocambra, la sol·licitud per celebrar la roda de premsa que ha de comptar, entre altres, amb Chaparro, s’està analitzant. La queixa s’ha fet a iniciativa d’Esquerra. A banda dels eurodiputats d’ERC, Josep Maria Terricabras i Jordi Solé, també l’han signada Ana Miranda (BNG), Ramon Tremosa (PDeCAT), Izaskun Bilbao (PNB), Ernest Urtasun (ICV), Miguel Urbán (Podemos) i Marina Albiol (IU).

Publicitat

Opinió

Minut a Minut