Dilluns, 29 de novembre de 2021 - Edició 1222
La República

La Falange fa costat a Josep Borrell

Josep Borrell, pres per la ràbia que li ha provocat Gabriel Rufián abans de ser expulsat del Congreso a Madrid, s’ha inventat que un diputat d’Esquerra, Jordi Salvador i Duch, […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 21/11/2018
El ministre d'Afers Exteriors espanyol, Josep Borrell, durant l'entrevista amb 'Politico' a Brussel·les el 20 de novembre del 2018. (horitzontal)

Josep Borrell, pres per la ràbia que li ha provocat Gabriel Rufián abans de ser expulsat del Congreso a Madrid, s’ha inventat que un diputat d’Esquerra, Jordi Salvador i Duch, l’ha escopit. Es copsa com ja no només el PSOE copia la deriva nacionalista espanyola de Ciudadanos sinó que ara, fins i tot, mimetitza el fet de mentir i convertir l’agressor en víctima.

La deriva ultra del ministre d’exteriors espanyol ha seduït al PP i a Ciudadanos, tal com han demostrat aplaudint-lo en massa a la cambra baixa espanyola, però també ha captivat el partit d’ultradreta i franquista La Falange.

El partit no il·legalitzat de José Antonio Primo de Rivera ha mostrat a Borrell el seu suport a través de les xarxes. Un fet que evidencia com el nacionalisme espanyol no hi entén de sigles de partits i que l’eix social queda apartat quan es tracta d’anar a l’uníson contra Catalunya.