Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La Falange Española recupera la representació parlamentària 85 anys després

|

- Publicitat -

Algú a Europa es podria imaginar un diputat, un representant públic, un regidor o parlamentari, del partit Nazi a Alemanya o feixista a Itàlia?

A Espanya no només és possible sinó que és tota una realitat. La Falange Espanyola de les JONS, el partit fundat per José Antonio Primo de Rivera i Ramiro Ledesma el 1934, tornarà a tenir escó en un parlament espanyol. El mateix partit que més tard, reformulat sota el nom de Falange Española Tradicionalista y de las JONS, seria el partit únic usat pel dictador sanguinari Francisco Franco.

Publicitat

La reaparició de la Falange a la vida parlamentària és possible gràcies a la diputada del parlament andalús, Luz Belinda Rodríguez, que es va presentar encapçalant la llista de VOX per la província d’Almeria i que va abandonar el gener passat per assetjament laboral. Poc després, va passar-se de la formació de Santiago Abascal a militar a la Falange.

Ella mateixa es va descobrir quan, fa poc, responia a les xarxes unes declaracions de Pablo Iglesias. El líder de Podemos reivindicava que “la ultradreta mediàtica i política no formi part del futur de les nostres societats” i Rodríguez responia “sóc Diputada al Parlament d’Andalusia. Sóc de la Falange espanyola de les JONS, podries aclarir el mètode que vols emprar per a “que no formi part del futur?”

Et pot interessar  Plataforma per la Llengua inicia converses amb grups del Congrés per recórrer la proposta educativa del País Valencià
Publicitat

Opinió

Minut a Minut