Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La catalanofòbia de la Junta d’Andalusia arriba al sector empresarial: diners públics per pescar empreses unionistes a Catalunya

|

- Publicitat -

Tot just fa mig any saltava la notícia que els pressupostos andalusos incloïen una partida per acabar amb la immersió lingüística catalana. De fet, a instàncies del partit d’ultradreta i radical unionista espanyol, Vox, va aconseguir 100.000 euros de la Junta per aplicar-los a posar fi al català als Països Catalans.

Aquesta catalanofòbia no té aturador i avui mateix, el president de la Junta d’Andalusia del PP, Juanma Moreno, ha anunciat que pròximament el seu govern obrirà una delegació a Catalunya amb l’únic objectiu de captar empreses i inversors andalusos (o no) que estiguin en contra de la independència i el sobiranisme.

Publicitat

Moreno ha anunciat per sorpresa de la cambra que Andalusia estarà “més present que mai a Catalunya”. El president andalús ha assegurat que pròximament obrirà aquesta Delegació a Barcelona “per estar més a prop que mai de la comunitat andalusa a Catalunya i donar suport a la cultura andalusa en aquests moments tan difícils”.

Però ha anunciat que l’objectiu d’aquesta seu a Catalunya amaga una intencionalitat perversa: també es tracta d’atreure inversors i empreses unionistes. “La deriva del separatisme ens exigeix a tots nosaltres, sense excepció, un alt compromís” ha exclamat. La idea és, doncs, “donar suport” als andalusos allà residents “en aquests moments tan difícils” segons Moreno. Aquesta delegació, ha afirmat, estarà també al servei dels “empresaris”, tant dels empresaris andalusos amb “interessos” al Principat, com dels que vulguin anar-se’n de Catalunya davant “difícil situació creada per l’independentisme”.

Et pot interessar  L’exdiputat del PP menorquí Juan Carlos Grau, condemnat per distribuir pornografia infantil
Publicitat

Opinió

Minut a Minut