Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

La catalanofòbia de la Junta d’Andalusia arriba al sector empresarial: diners públics per pescar empreses unionistes a Catalunya

El president andalús anuncia una nova seu andalusa al Principat per atraure inversors que “fugen del procés”

Redacció 28/01/2020
El nou president andalús, Juanma Moreno, aquest 16/01/2018 al Parlament d'Andalusia (horitzontal)

Tot just fa mig any saltava la notícia que els pressupostos andalusos incloïen una partida per acabar amb la immersió lingüística catalana. De fet, a instàncies del partit d’ultradreta i radical unionista espanyol, Vox, va aconseguir 100.000 euros de la Junta per aplicar-los a posar fi al català als Països Catalans.

Aquesta catalanofòbia no té aturador i avui mateix, el president de la Junta d’Andalusia del PP, Juanma Moreno, ha anunciat que pròximament el seu govern obrirà una delegació a Catalunya amb l’únic objectiu de captar empreses i inversors andalusos (o no) que estiguin en contra de la independència i el sobiranisme.

Moreno ha anunciat per sorpresa de la cambra que Andalusia estarà “més present que mai a Catalunya”. El president andalús ha assegurat que pròximament obrirà aquesta Delegació a Barcelona “per estar més a prop que mai de la comunitat andalusa a Catalunya i donar suport a la cultura andalusa en aquests moments tan difícils”.

Però ha anunciat que l’objectiu d’aquesta seu a Catalunya amaga una intencionalitat perversa: també es tracta d’atreure inversors i empreses unionistes. “La deriva del separatisme ens exigeix a tots nosaltres, sense excepció, un alt compromís” ha exclamat. La idea és, doncs, “donar suport” als andalusos allà residents “en aquests moments tan difícils” segons Moreno. Aquesta delegació, ha afirmat, estarà també al servei dels “empresaris”, tant dels empresaris andalusos amb “interessos” al Principat, com dels que vulguin anar-se’n de Catalunya davant “difícil situació creada per l’independentisme”.