Dimecres, 3 de març de 2021 - Edició 951
La República

Els pressupostos andalusos inclouen una partida per acabar amb la immersió lingüística catalana

Vox aconsegueix 100.000 euros de la Junta per aplicar-los als Països Catalans

Redacció
Redacció 13/06/2019
Fotomuntatge d'Abascal i Cañas

La Junta d’Andalusia destinarà diners a Catalunya. Fins aquí, no hi ha cap novetat, ja que per la Feria de Abril de Barcelona, el govern andalús ja hi participava amb fons públics.

Però no es tracta de festa menjar i rebujito sinó d’usar els diners de tots els andalusos per acabar amb la immersió lingüística als Països Catalans, especialment al Principat. I és que el partit d’extrema dreta i ultranacionalista espanyol, Vox, ha aconseguit una partida de 100.000 euros per al suport a membres de comunitats andaluses en zones “amb problemes en matèria d’immersió lingüística, com Catalunya o València”. Aquest és un dels punts de l’acord subscrit entre Vox i el Govern andalús de PP i Cs per desbloquejar els pressupostos, segons explica El Periódico.

La formació de Santiago Abascal ja va deixar entreveure els seus posicionaments en reclamar ajudes de l’administració andalusa perquè les comunitats emigrades no perdessin les seves arrels culturals. Ara, fan un pas més enllà amb l’objectiu que “els estudiants andalusos que vulguin estudiar en castellà arreu d’Espanya ho puguin fer”.

El pacte recull que es modificaran les bases reguladores de les subvencions a les comunitats andaluses destinades a activitats de promoció cultural, “amb l’objectiu que permetin específicament el finançament mitjançant les mateixes de programes i activitats que permetin establir les bases necessàries per pal·liar els problemes que s’originen en els descendents dels membres d’aquestes comunitats els processos d’immersió lingüística, i que poguessin incidir en un abandó gradual de les seves arrels culturals i lingüístiques”.