Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

La cara més oculta del Gobierno: l’opaca revenda de milions de vacunes

|

- Publicitat -

La revenda de milions de vacunes comprades per Espanya durant la pandèmia s’ha realitzat de manera opaca, sense rendir comptes a la ciutadania. Segons informa Vozpópuli, no hi ha ni rastre de bona part dels contractes al Boletín Oficial del Estado (BOE).

El ministeri de Sanitat afirma que “aquestes operacions són públiques” i “es publiciten a través de Notes de Premsa” dels diferents ministeris implicats, la Unió Europea i Cooperació espanyola o les ambaixades, tot i que en realitat moltes d’aquestes transaccions no s’han publicat enlloc. Per exemple, Espanya ocultava en els seus informes el més d’un milió de dosis enviades a Llatinoamèrica l’agost.

Publicitat

Les informacions han comportat una allau de preguntes a l’executiu de Sánchez per part de diferents grups del Congreso. El Gobierno intenta fugir d’estudi i afirma que s’opta per la revenda o “cessió en condicions avantatjoses”, però no respon a la manca de transparència en cap moment.

A la seva versió, l’executiu ha revenut 1.015.350 de dosi de les vacunes AstraZeneca, Pfizer i Moderna a Paraguai, Nova Zelanda i Austràlia. Aquest últim cas era desconegut fins ara i Sanitat no ha donat detalls sobre quantes vacunes s’han venut. A més, oculten les 600.000 vacunes d’AstraZeneca venudes a Tailàndia.

Et pot interessar  Familiars de les víctimes de la residència de Tremp declaren que el centre va ser "la casa dels horrors" durant la covid
Publicitat

Opinió

Minut a Minut