Dissabte, 15 de maig de 2021 - Edició 1024
La República

La banca ja pressiona Sánchez perquè pacti amb Rivera

Els poders fàctics i econòmics espanyols no han tardat ni 24 hores després de conèixer el resultat electoral del 28-A per a començar el seu pressing a PSOE i Ciudadanos […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 29/04/2019
Pla obert de Pedro Sánchez i Albert Rivera durant la reunió que tots dos han mantingut al Congrés en el marc de la ronda de contactes que ha iniciat el secretari general del PSOE per intentar formar govern. Imatge del 4 de febrer de 2016. (Horitzontal)

Els poders fàctics i econòmics espanyols no han tardat ni 24 hores després de conèixer el resultat electoral del 28-A per a començar el seu pressing a PSOE i Ciudadanos perquè pactin.

Un govern amb un aliat de dretes és molt més seductor i suculent per a la banca que no pas un pacte del PSOE amb Podemos i, ni de bon tros, amb ERC.

Una carta del Banco Santander

Així doncs, un dels principals bancs espanyols, El Santander, en l’informe que envia als seus grans clients, fa una anàlisi on apunta que “la coalició entre PSOE i Ciudadanos probablement plauria als mercats financers, atès que la posició liberal de Cs seria millor rebuda que el populisme de Unides Podem”.

PSOE i Cs endeutats amb el Santander

Segons el diari El País, el PSOE té un deute d’uns 60 milions d’euros amb bancs espanyols i una quantitat important és, justament, al Banco Santander. Ciudadanos, segons elDiario16, té el 100% del seu finançament amb el Banc Popular, en concret 8,2 milions d’euros, préstecs que han passat a ser propietat del Santander.

Les promeses electorals de Cs, més falses que una moneda de tres euros

Les promeses de Ciudadanos abans del 28-A ja s’han esfumat. Alberto Carlos Rivdra ja ha començat la coartada per a poder justificar el seu engany electoral: intentar pactar amb el PSOE i ser ministre. Alberto Carlos Rivera ha decidit iniciar una enquesta als seus militants per avalar el pacte amb Pedro Sánchez. Els taronges estan utilitzant un canal oficial del partit per preguntar si els seus simpatitzants aprovarien “un suport com es va fer a Andalusia amb Susana Díaz”.