Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Junqueras exigeix per carta a Sassoli que “intervingui” per poder ocupar el seu escó a l’Eurocambra

|

- Publicitat -

El líder d’ERC Oriol Junqueras ha demanat per carta al president del Parlament Europeu David-Maria Sassoli que “intervingui” per poder ocupar el seu escó a la cambra. Amb aquesta missiva enviada aquest dijous Junqueras confia que el socialista italià tindrà “interès” pel seu cas i actuarà per permetre que pugui ser eurodiputat. Junqueras alerta a Sassoli de la “greu situació” en la que es troba per la presó preventiva i es queixa que les autoritats espanyoles no el van deixar sortir per assumir el mandat com a eurodiputat malgrat tenir “tots els drets civils i polítics” intactes.
“Vaig ser escollit amb el vot de més d’un milió dos-cents mil però no he pogut, fins ara, prendre possessió del meu seient al Parlament Europeu”, lamenta el líder d’ERC.

A la seva carta, Junqueras assegura que durant els gairebé dos anys que ha estat empresonat la seva “idea d’autodeterminació s’ha reforçat”, així com la defensa dels valors “democràtics” i “de la religió catòlica”. “La lectura de la Bíblia em va ajudar a afrontar la injustícia de la presó, la reflexió em va donar pau i la pregària em va reconfortar”, assegura.

Et pot interessar  El Tribunal de Comptes ignora l'amnistia i demana 3,1 milions d'euros a Puigdemont, Junqueras, Mas i la resta d’encausats pel ‘procés’ i l'-1O
Publicitat

Opinió

Minut a Minut