Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Israel i Hamàs pacten un alto el foc de quatre dies a Gaza

Netanyahu cessarà les hostilitats durant quatre dies i alliberarà presoners palestins, mentre que Hamàs alliberarà uns 50 ostatges, la majoria dones i nens

|

- Publicitat -

Després de gairebé dos mesos de guerra, Israel i Hamàs han acordat finalment un alto al foc a Gaza a canvi d’un intercanvi d’ostatges i presoners. Les dues parts han accedit a aturar les hostilitats durant almenys quatre dies, després de dies de converses amb Qatar, Egipte i els Estats Units, que també han participat en les negociacions.

Hamàs s’ha compromès a alliberar 50 ostatges, la majoria dones i nens, així com presoners d’Israel, mentre que Israel ha accedit a aturar els bombardejos i a alliberar presoners palestins, molts dels quals també són menors d’edat.

Publicitat

El president dels EUA, Joe Biden, ha celebrat l’acord, que inclou alguns ostatges amb passaport nord-americà. La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha dit que aprofitaran la pausa per millorar la situació humanitària a Gaza, que a causa del setge d’Israel no disposa d’aigua corrent ni d’electricitat, ni d’hospitals o medicaments.

Et pot interessar  Les nostres guerres
Publicitat

Opinió

Minut a Minut