Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Increïble: L’ambaixador espanyol a la Xina estava de vacances en plena crisi per l’epidèmia

#MarcaEspaña: El caos general pel coronavirus no ha alterat els plans de l’alt funcionari espanyol, que estava de festa des de Nadal de l’any passat empalmant així les dues festivitats: l’occidental amb la xinesa

Redacció 31/01/2020
Funcionaris de l'ambaixada espanyola a Pequin

L’ambaixador espanyol a la Xina ha unit les vacances de Nadal d’occident amb l’any nou xinès, gaudint per tant, de més d’un mes de festa.

Ni la gran crisi que ha generat l’epidèmia mundial pel coronavirus, detectat per primer cop a la Xina, ha fet que l’alt funcionari destinat al país asiàtic canviés els plans. Tal com explica El Confidencial, Rafael Dezcallar de Mazarredo, ha estat de vacances des del Nadal de l’any passat i ha empalmat les festes amb l’any nou Xinès.

No va ser fins ahir, 10 dies després que esclatés la crisi del coronavirus, que l’ambaixador no es va reincorporar a la seva feina. De fet, el mateix mitjà citat narra que el fet que aquests dies fos festa a la Xina ha deixat tota l’ambaixada sota mínims i no ha estat fins ahir dijous que les repatriacions dels ciutadans de l’estat al gegant asiàtic no s’han començat a gestionar amb la celeritat que l’emergència requereix. Ha passat el mateix als diferents consolats espanyols que hi ha les principals ciutats del país.

Cal recordar que es calcula que hi ha uns 5.000 ciutadans de l’Estat residents a la Xina i que, fins ara, ja es calcula que han mort prop de 200 persones i hi ha uns 8.000 contagiats.