Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Incomprensible: El Gobierno no ha fet servir la ‘Brigada de Sanidad’ que té l’exèrcit espanyol

|

- Publicitat -

Sorpresa i estupefacció a la Brigada de Sanidad de l’exèrcit espanyol, l’encarregada dels temes de salut entre els militars. Sense que es conegui la raó, ara per ara no s’ha usa per a les tasques de control de la pandèmia com si que fan altres ales de l’exèrcit, molt més bèliques. La Brigada de Sanidad coordina sota un comandament únic a les unitats sanitàries de l’Exèrcit de Terra i és capaçs de muntar un hospital de campanya en 4 hores.

El diari ElConfidencialDigital explica que questa secció de l’armada espanyola compta amb moltes capacitats que podrien ser utilitzades en el pla global desplegats per les administracions públiques per contenir la epidèmia de coronavirus. Un general a la reseva que va dirigir-la explica al mitjà citat que “l’element més important de la sanitat militar, que és la Brigada de Sanitat, ara mateix està parada en un 90%”.

Publicitat

L’ex comandant lamenta que no s’està recorrent també a activar aquesta brigada per auxiliar els hospitals que estan més saturats. Explica que, per exemple, una estructura fixa com la d’Ifema pot descongestionar la sanitat madrilenya, però li faltarà un component de mobilitat respecte a altres zones afectades.

En aquest sentit, la Brigada de Sanidad té una capacitat de reacció per actuar en molt breu termini de temps en qualsevol punt de l’Estat. “En quatre hores, una unitat de sanitat militar pot muntar una infraestructura com un hospital per atendre pacients si en un hospital civil es desborda la situació”.

També és efectiva perquè està preparada pel camp de guerra: Cada agrupació compta al seu torn amb el EMAT o Graó Mèdic Avançat. “És sanitat operativa de combat, en primera línia: estem quan un soldat cau ferit, per estabilitzar-lo i que la gent d’hospital el traslladi”.

Et pot interessar  Gràcies a Colau: L’alcalde Collboni confraternitza amb l’exèrcit espanyol

Al costat de l’EMAT, a cada agrupació hi ha també un grup encarregat del manteniment i del material. Compten amb una infraestructura mòbil amb capacitat per atendre 20 baixes a el dia, fer deu operacions quirúrgiques diàries i amb una capacitat d’hospitalització de 50 baixes.

Malgrat que des de La República defensem que calen més metges i menys soldats, justament, si hi ha metges a l’exèrcit, serien els més legitimats a ser usats. De moment, però, només soldats són els que el Gobierno està utilitzant.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut