Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Iñarritu destapa l’opacitat de l’Estat en les seves operacions policials a Catalunya

|

- Publicitat -

El diputat basc de Bildu, Jon Iñarritu, ha tornat a posar en escac al Gobierno a través de les seves preguntes de control a l’executiu des de la Cambra Baixa.

I com sol fer el diputat euskaldun, Iñarrito ha publicat les respostes per escrit del Gobierno a les xarxes. En aquesta ocasió, el representant independentista basc ha demostrat l’opacitat amb què treballa l’executiu de Pedro Sánchez (el del diàleg) usant les forces i cossos de seguretat espanyols a Catalunya.

Publicitat

Iñarrito preguntava sobre els controls policials fets per Interior a Manresa i a la Jonquera. Tal com es pot llegir als documents adjunts publicats, el Gobierno fuig d’estudi i pràcticament no respon res de res. Sobre el dispositiu de Manresa explica que era una acció policial que forma part del control antiterrorista per l’estat 4 sobre 5 de risc d’atemptat decretat a l’Estat. A la resposta, el Gobierno assegura que no es van fer preguntes de caràcter ideològic a la gent identificada. Sobre els controls a la Jonquera, la resposta és nul·la i tan sols fa referència a les obligacions de la policia en la seva gestió de la seguretat.

Així doncs, una vegada més, l’Estat actua amb manca de transparència usant les forces d’ocupació a la seva colònia, Catalunya, amb la impunitat de no haver de donar explicacions. El mateix Iñarrito conclou: “La transparència no és el fort d’aquest Ministeri”.

Et pot interessar  Fernández vol mantenir a tot preu la Guàrdia Civil i la policia espanyola a Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut