Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Immobilitzat un vaixell d’una ONG espanyola a Itàlia per irregularitats de seguretat i medi ambient

|

- Publicitat -

La Guàrdia Costanera italiana ha immobilitzat el vaixell espanyol “Aita Mari” de l’ONG Salvamento Marítimo Humanitario (SMH), al port de Palerm (Sicília, sud) després de comprovar que patia una sèrie d’irregularitats que comprometen la seguretat de les persones a bord i el medi ambient.

Els guardacostes han explicat en un comunicat que dimecres es va realitzar una inspecció a bord “amb l’objectiu de verificar el compliment de les normes en matèria de seguretat de navegació i protecció de l’entorn” i l’embarcació amb l’estanquera per bandera no la va passar. El vaixell s’ha marcat tota una Marca España.

Publicitat

Segons detallen, “la inspecció va revelar diverses irregularitats tècniques i operatives, que poden comprometre la seguretat no només de la tripulació sinó de totes les persones a bord” i van evidenciar “algunes violacions en la protecció del medi marí”.

Per aquesta raó, el vaixell romandrà immobilitzat a l’illa italiana fins que se solucionin aquests problemes.

La Guàrdia Costanera assenyala que la inspecció forma part dels controls de seguretat habituals que realitza en les embarcacions amb bandera estrangera que arriben a port italià per garantir la seguretat de les persones a bord i verificar el compliment de les normes per a la prevenció de la contaminació marina.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut