Dimarts, 1 de desembre de 2020 - Edició 859
La República

Immobilitzat un vaixell d’una ONG espanyola a Itàlia per irregularitats de seguretat i medi ambient

#MarcaEspaña: L’embarcació estarà immobilitzada fins que no solucioni els problemes detectats per les autoritats italianes

Redacció
Redacció 08/05/2020

La Guàrdia Costanera italiana ha immobilitzat el vaixell espanyol “Aita Mari” de l’ONG Salvamento Marítimo Humanitario (SMH), al port de Palerm (Sicília, sud) després de comprovar que patia una sèrie d’irregularitats que comprometen la seguretat de les persones a bord i el medi ambient.

Els guardacostes han explicat en un comunicat que dimecres es va realitzar una inspecció a bord “amb l’objectiu de verificar el compliment de les normes en matèria de seguretat de navegació i protecció de l’entorn” i l’embarcació amb l’estanquera per bandera no la va passar. El vaixell s’ha marcat tota una Marca España.

Segons detallen, “la inspecció va revelar diverses irregularitats tècniques i operatives, que poden comprometre la seguretat no només de la tripulació sinó de totes les persones a bord” i van evidenciar “algunes violacions en la protecció del medi marí”.

Per aquesta raó, el vaixell romandrà immobilitzat a l’illa italiana fins que se solucionin aquests problemes.

La Guàrdia Costanera assenyala que la inspecció forma part dels controls de seguretat habituals que realitza en les embarcacions amb bandera estrangera que arriben a port italià per garantir la seguretat de les persones a bord i verificar el compliment de les normes per a la prevenció de la contaminació marina.

Relacionats