Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Frustració a l’unionisme: Culpen Sáenz de Santamaría i el CNI de no haver detingut Puigdemont abans de l’exili

|

- Publicitat -

Les victòries de l’exili van amuntegant-se i l’unionisme es veu frustrat i rabiós. Alguns dels seus comportaments fora de lloc han transcendit, fins i tot, a la premsa internacional com la notícia del diari francès Libération que explicava com una funcionària espanyola perdia els papers davant de Sassoli.

Ara, des de la caverna mediàtica espanyola, es publiquen articles on aquesta frustració es transforma en crítiques al gobierno de Rajoy. Concretament, el diari Economia Digital assegura que hi ha malestar entre membres del PP i de l’actual PSOE que culpen directament a la situació victoriosa actual dels independentistes a l’anterior vicepresidenta del PP, Soraya Sáenz de Santamaría i al Centro Nacional de Inteligencia, el CNI.

Publicitat

L’unionisme més recalcitrant creu que no era cert que no es detingués Puigdemont pel fet que encara no hi hagués una ordre judicial, la justificació del CNI i dels responsables polítics. “Hi hauria hagut prou en que haguéssim tingut localitzat durant tota l’estona el Puigdemont per haver evitat la fuga”, explica qui va viure en primera persona la gestió de la crisi catalana segons el mitjà citat.

I apunten directament al director del CNI, Félix Sanz Roldán i Sáenz de Santamaria, els dos van assegurar que no hi hauria urnes l’1-O i van fracassar estrepitosament.

Expliquen que no calia esperar als jutges: lamenten que no es tramités una ordre de detenció per part de la Policia o bé de la Guàrdia Civil “perquè es trobava en una situació de flagrant delicte en estar actuant per eludir l’acció de la Justícia”. Qui diu això sap de com es van prendre les decisions i com funcionen les Forces de Seguretat de l’Estat i la seva cobertura legal. “L’ordre de detenció habilita 72 hores abans d’executar el pas a disposició judicial o la llibertat, i en aquest temps s’hauria formalitzat la causa judicial contra ell”, sentencia una altra veu que va treballar al Govern de Rajoy segons el mitjà citat.

Et pot interessar  El govern espanyol amenaça amb recursos al TC contra les lleis de memòria històrica dels governs del PP i Vox

Tot plegat, però, evidencia les escletxes que està produint l’estratègia vencedora de l’exili, com ha destapat la manca de garanties que hi ha a l’Estat espanyol i que ha col·locat el conflicte català al cor d’Europa.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut