Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Atac d’ira d’una diplomàtica espanyola davant Sassoli per exigir que Puigdemont no tingués l’acta

|

- Publicitat -

El periodista Jean Quatremer ha deixat en evidència els polítics espanyols del Parlament Europeu fent una crònica sobre els fets que van passar-hi dijous passat, en saber-se la sentència del TJUE sobre la immunitat de Junqueras.

L’eurodiputada del PSOE, Iratxe García, va voler pressionar Sassoli perquè no digués res sobre la sentència fins després de les festes de Nadal, però el president del Parlament Europeu no li va fer cas. Sassoli va considerar que era una bona notícia per a les Corts Generals que es reconegui Comín, Junqueras i Puigdemont com a eurodiputats de ple dret. Quan Iratxe García va veure que no canviaria de parer, va perdre el control i, segons l’article, es va posar a rondinar: “No pots fer això a Espanya, t’adones del que estàs a punt de fer?” i, seguidament, va tirar els seus dossiers a terra amb ràbia. Sassoli, òbviament, no en va fer cas. L’article també afirma que “la condemna d’Oriol Junqueras a tretze anys de presó per sedició és il·legal”

Publicitat

Mentre la Fiscalía espanyola demana a Llarena que no retiri les euroordres per a Puigdemont i Comín, Espanya segueix retractant-se a Europa. Per la seva banda, els usuaris de les xarxes socials també han remarcat la lamentable actitut de l’eurodiputada socialista, entre ells l’exdiputat dels Comuns a Catalunya, Xavier Domènech.

Et pot interessar  Independentistes i socialistes defensen la llei d'amnistia a l'Eurocambra i remarquen l'aval de la comissió de Venècia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut