Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

Fi a la política de dispersió de presos d’ETA després de 34 anys 

|

- Publicitat -

Acaba la política de dispersió de presos d’ETA ja ha acabat. Amb el trasllat dels cinc últims presos aquest divendres a centres d’Euskal Herria, tots els presos vinculats al grup armat ja compleixen condemna al País Basc i Navarra.

Publicitat

El govern espanyol de Pedro Sánchez acaba ara l’acostament de presos que va iniciar el 2018, després de 34 anys de política de dispersió. El coordinador general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha expressat “alegria continguda” davant de l’últim trasllat, que considera que fomenta “la convivència democràtica”. Segons Otegi, el final de la dispersió dels presos d’ETA “no hauria d’escandalitzar ningú, perquè obeeix a l’estricte compliment de la legalitat penitenciària“.

El líder de Bildu ha defensat que dispersar els presos era una “decisió política sostinguda en el temps per tots els governs en plena consciència que vulnerava greument els drets humans“. “No els va importar afegir patiment innecessari a les famílies”, ha dit.

Et pot interessar  La investidura de Feijóo, en català: ERC, Bildu, PNB, PSOE i Sumar registren la reforma per modificar el reglament del Congrés
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió