Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Felipe VI el poruc: evita un acte a Catalunya

|

- Publicitat -

El Rei Felipe VI no presidirà per primera vegada l’acte de lliurament de despatxos als nous jutges, un acte que se celebrarà aquest divendres a Barcelona, com ja és tradicional. Fonts del Poder Judicial apunten a Europa Press que la Casa Reial ha comunicat aquest mateix dimarts al Consell General de Poder Judicial (CGPJ) la seva decisió de no assistir, malgrat ser convidat amb normalitat com la resta d’anys.

Publicitat

A Madrid, sí

Per segon any consecutiu, aquest acte organitzat per l’òrgan de govern dels jutges pateix canvis en el seu format, ja que amb motiu del 40 aniversari de la Constitució el lliurament de despatxos es va traslladar a Madrid, si bé el monarca sí que el va presidir.

Evitar-se un bon enrenou

Felipe VI sap que no és benvingut a Catalunya i ha preferit no desplaçar-se a terres catalanes per a presidir un acte menor que li suposaria més mal de caps que no pas alegries. La plantada al Poder Judicial espanyol podria explicar-se perquè el monarca vol evitar una nova imatge que degradi la monarquia en plena crisi pel seu pare, el rei emèrit Juan Carlos I, fugit als Emirats Àrabs.

Et pot interessar  [Efemèride] Les tropes de Felip V entren a Xàtiva
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió