Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

Europa deixa enrere el pic de la pandèmia del coronavirus, segons el Centre Europeu de Control de Malalties

Cauen els casos a tota la UE excepte a Bulgària, Polònia, Romania, Suècia i el Regne Unit

Agències 04/05/2020
La gent amb mascaretes davant la catedral de Notre-Dame de Paris durant la pandèmia del coronavirus (COVID-19), França, el 15 d’abril de 2020. (Horitzontal)

La directora del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC), Andrea Ammon, ha assegurat que des de dissabte Europa ha deixat enrere el pic de la “primera onada de contagis” del coronavirus. En una compareixença a l’Eurocambra, Ammon ha afirmat que tots els estats de la Unió Europea han registrat una caiguda dels casos, excepte Bulgària, on hi ha un increment, i Polònia, Romania, Suècia i el Regne Unit on no hi ha canvis significatius. “A la resta hi ha una disminució substancial”, ha remarcat la directora de l’ECDC. Ammon ha destacat que el confinament ha aconseguit reduir el 45% dels contagis aquest últim mes.

“El coronavirus no marxarà fins que no tinguem una vacuna”, ha recordat, però, Ammon. En aquest sentit, ha alertat que no es pot abaixar la guàrdia i que la població ha de ser conscient que no es pot tornar encara a la normalitat.

Per exemple, Ammon ha defensat que els grups de risc no haurien de poder viatjar per fer turisme.