Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Estirada d’orelles de l’FMI a Espanya pel desastre del deute públic

|

- Publicitat -

Avís de tempesta a l’horitzó. Espanya ocupa la segona posició en l’àmbit mundial en termes absoluts sobre deute públic, només superada pels Estats Units, amb un saldo negatiu d’1,06 bilions de dòlars (uns 945.000 milions d’euros al canvi actual), equivalents al 74, 3% del seu PIB.

Ara, el Fons Monetari Internacional exigeix a Espanya que hauria de reprendre el procés de reforma fiscal amb l’objectiu de reduir el seu “encara considerable dèficit fiscal estructural” i emprendre reformes addicionals per reduir la dualitat del seu mercat laboral entre treballadors indefinits i temporals amb l’objectiu de rebaixar les vulnerabilitats externes de l’economia, segons l’informe anual sobre Sector Extern de l’FMI.

Publicitat

“La posició externa espanyola el 2018 va ser moderadament més feble que consistent amb els fonaments a mitjà termini i les polítiques desitjables”, assenyala l’FMI.

La institució considera que la relaxació de la política monetària del BCE, les reformes domèstiques i la consolidació fiscal adoptades en resposta a la crisi, així com la forta recuperació econòmica, han contribuït a millorar la confiança dels inversors, tot i que subratlla que les elevades necessitats de finançament dels sectors públic i privat fan a Espanya “vulnerable” davant canvis sobtats.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut