Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

Espanya retratada: La Fundación Francisco Franco demana no exhumar el dictador perquè afectaria l’honor de Juan Carlos I

L’entitat legal a Espanya, la Fundación Nacional Francisco Franco (FNFF), segueix la seva lluita incansable per a evitar que la mòmia del dictador falangista sigui exhumada de El Valle de […]

Gerard Sesé 20/03/2019
Rei emèrit Juan Carlos I amb el dictador Francisco Franco

L’entitat legal a Espanya, la Fundación Nacional Francisco Franco (FNFF), segueix la seva lluita incansable per a evitar que la mòmia del dictador falangista sigui exhumada de El Valle de los Caídos. Ara, acaba de presentar un nou recurs al Tribunal Suprem espanyol per paralitzar les opcions (encara incertes) de desenterrar les despulles de l’assassí sanguinari.

I què és el que al·lega la FNFF? Doncs cita directament el rei emèrit i conegut faldiller i ara impotent Juan Carlos I. Segons l’entitat falangista, en cas de no suspendre l’exhumació de Franco, “es cometrien danys irreparables a la moral, honor i dignitat” del pare de l’actual monarca espanyol. El motiu que entenen és que el Borbó de les 5.000 amants va ser el que va decidir enterrar el dictador “a la sepultura existent entre l’Altar major i el cor del temple” de El Valle de los Caídos com a successor de Franco a la Prefectura de l’Estat.

La Fundación també al·lega que el Gobierno està utilitzant l’exhumació amb motius electoralistes de cara al 28-A i no pas un interès general de la ciutadania espanyola, i aquí podria tenir raó. “És evident que la Història, amb majúscula, no pot ser alterada ni ocultada per un acord governamental”.