Divendres, 23 d'abril de 2021 - Edició 1002
La República

Espanya obliga a dir als estrangers que vulguin la nacionalitat que el català i el valencià són llengües diferents

L’imperialisme intrínsec en la mentalitat espanyola que emana del divide et impera romà segueix ben present i encara més quan es tracta dels Països Catalans. Amb aquesta vil i baixa estratègia, […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 29/01/2019
Una persona fa un examen

L’imperialisme intrínsec en la mentalitat espanyola que emana del divide et impera romà segueix ben present i encara més quan es tracta dels Països Catalans. Amb aquesta vil i baixa estratègia, l’Estat espanyol vol assegurar-se que aquells nouvinguts que optin a la nacionalitat espanyola tinc clar, forçadament, que Catalunya i el País Valencià no tenen una realitat històrica i cultural comú.

El manual de preparació per a l’examen que han de fer els estrangers per accedir a la nacionalitat espanyola deixa molt clar que el valencià i el català són llengües diferents. Dir el contrari vol dir un suspens. Els apunts, anomenats “Manual para la preparacion de la prueba de conocimientos constitucionales i sociocultales de España,” compten amb l’aval de l’Instituto Cervantes tal com es veu a la portada. Així ho ha detectat el periodista Adrià Alsina i ho ha compartit a les xarxes: