Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Es dispara el suport a la independència a Escòcia

El 'No' cau quatre punts mentre el 'Sí' guanya força

|

- Publicitat -

El suport a la independència d’Escòcia del Regne Unit s’ha incrementat en quatre punts en menys d’un any fins al 49 per cent principalment a causa de la proximitat del Brexit, segons l’estudi publicat aquest dissabte per YouGov.

En contrast, el suport a la continuïtat d’Escòcia al Regne Unit ha baixat del 55 al 51 per cent des de juny de 2019, segons revela aquesta enquesta realitzada per a The Times.

Publicitat

Quant al suport a un segon referèndum d’independència que defensa la ministra principal escocesa, Nicola Sturgeon, per abans de 2021, el 48 per cent dels escocesos rebutja la convocatòria i el 42 per cent la secunda. El Govern de Londres ha rebutjat ja aquesta possibilitat.

A nivell de partits polítics, destaca que l’estudi augura importants pèrdues per al Partit Conservador de la primera ministra, Theresa May, en favor del radical Partit del Brexit de Nigel Farage amb vista a les possibles eleccions al Parlament Europeu. Tot i que el Partit Nacionalista Escocès (SNP) de Sturgeon seguiria sent la força més votada (40 per cent), per darrere queden el Partit Laborista (14 per cent), l’UKIP (13 per cent) i els conservadors (10 per cent)

Per a les eleccions al Parlament de Londres, l’SNP segueix sent la major força política amb un 43 per cent de suport, enfront del 20 per cent dels conservadors i el 17 per cent laborista. Darrere estarien els liberaldemòcrates (9 per cent) i el Partit del Brexit (4 per cent). Els resultats són molt similars pel que fa al Parlament escocès.

Quant a la valoració líders, destaca l’enfonsament del secretari general del Partit Laborista, Jeremy Corbyn, que tenia una puntuació de -30 de diferència entre bones i males valoracions el 2018 i ara se situa en 65, per sota fins i tot del -58 de May.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut