Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

ERC, PDeCAT, Podem i BNG demanen a la CE que actuï per “garantir” un “judici just” en el cas de l’1-O

Un grup d'eurodiputats pregunta a l'executiu europeu si creu que "a Espanya es respecta la independència judicial" arran del cas Cosidó

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les .- Un grup d’eurodiputats d’ERC, PDeCAT, Podem i BNG ha demanat a la Comissió Europea que actuï per “garantir” un “judici just” en el cas de l’1-O. En una pregunta parlamentaria enviada aquest dilluns, els membres del Parlament Europeu pregunten a l’executiu europeu si creu que “a Espanya es respecta la independència judicial”. A la missiva enviada a l’executiu de Jean-Claude Juncker arran de les filtracions del diari ‘El Español’ sobre el repartiment del poder judicial vinculat al judici dels independentistes catalans, els eurodiputats asseguren que “l’estat de dret no funciona amb plenes garanties a Espanya”.

Entre els signants hi ha els eurodiputats Josep-Maria Terricabras (ERC), Jordi Solé (ERC), Ramon Tremosa (independent pel PDeCAT), Izaskun Bilbao (PNB), Ana Miranda (BNG), Tania González (Podem), Estefanía Torres (Podem) i Miguel Urbán (Podem).

Publicitat

La filtració

El portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, ha assegurat als seus companys de cambra que controlaran el tribunal que ha de jutjar l’1-O “des de darrere”. Cosidó justifica en un xat amb els senadors populars avançat pel diari digital ‘El Español’ el pacte amb el PSOE per configurar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), de forma que els populars tenen nou vocals i la presidència i els socialistes els altres deu vocals. “En altres paraules, obtenim el mateix numèricament però posem un president excepcional, un gran jurista amb una capacitat de lideratge i autoritat perquè les votacions no siguin 11-10, sinó properes al 21-0. I a més controlant la sala segona des de darrere i presidint la sala 61”, subratlla.

Et pot interessar  Fiscalia demana arxivar la causa contra l’única professora de l’INS El Palau que seguia imputada
Publicitat

Opinió

Minut a Minut