Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

ERC, JxCAT, CUP, BNG, Més País, Compromís i Bildu demanaran una comissió d’investigació sobre ‘Kitchen’

|

- Publicitat -

ERC, JxCAT, CUP, BNG, Més País, Compromís i Bildu han establert converses per presentar al Congrés dels Diputats la petició d’una comissió d’investigació sobre l’ús de les institucions de l’Estat per part del PP per evitar que la informació de l’extresorer Luís Bárcenas sobre la ‘caixa B’ de la formació sortís a la llum. Segons el portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, “lús de mecanismes de l’Estat no només fora, sinó dins del propi PP, dona fins i tot per il·legalitzar el partit”.

El sumari de ‘l’operació Kitchen’ que el jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón va fer arribar aquest dilluns a les parts posa de manifest que durant el mandat de Mariano Rajoy tan el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, com el seu numero dos, Francisco Martínez, i la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, van impulsar una trama per espiar i provar de robar informació sensible a l’extresorer del PP Luís Bárcenas.

Publicitat

Segons ha explicat el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, la comissió sobre les corrupteles del PP “s’explica sola” i “costarà” que les formacions majoritàries del Congrés dels Diputats la vetin.

Rufián ha apuntat que la intenció és parlar també amb el PSOE i Unides Podem per buscar el seu suport a la petició que es registrarà pròximament.

“Si es feien això entre ells, que no hauran fet a altres”, ha afirmat Rufián en referència a les informacions aparegudes a diversos mitjans de comunicació extretes del sumari del cas.

Segons el portaveu d’ERC, “seria positiu saber exactament fins on arriba el PP quan no li agrada alguna cosa o algú”.

Et pot interessar  L’Executiva de Junts aprova per unanimitat les llistes de Puigdemont per al 12-M

Rufián creu que el líder del PP, Pablo Casado, hauria de donar explicacions sobre el cas, perquè malgrat que el PP ha renovat els seus òrgans de direcció és l’actual president del partit, i ja en formava part quan es van produir els fets. Amb tot, ha dit, “probablement no ho farà o culparà altres”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut