Diumenge, 28 de novembre de 2021 - Edició 1221
La República

ERC es proposa interpel·lar a l’Espanya republicana per a les eleccions europees

La coalició per a les eleccions europees d’ERC, EH Bildu i BNG ja té nom: Ahora Repúblicas. Un projecte de caràcter republica que intentarà “interpel·lar totes les persones republicanes de […]

Redacció
Redacció 23/02/2019

La coalició per a les eleccions europees d’ERC, EH Bildu i BNG ja té nom: Ahora Repúblicas. Un projecte de caràcter republica que intentarà “interpel·lar totes les persones republicanes de l’Estat espanyol i, com no podria ser d’altra manera, apel·la també la Madrid històricament republicana a prendre protagonisme en la defensa de la democràcia i dels drets civils, socials i polítics”.

Els colors del projecte electoral seran també els mateixos que representen la República espanyola, “la coalició empunya els colors republicans i vol mostrar que les repúbliques van, precisament, de posar color allà on hi ha els negres i grisos del règim del 78 del Regne d’Espanya”.

Ahora Repúblicas exposa que s’evoca a construir “nous països amb el lila, el groc i el vermell de la República, i alhora amb el lila feminista, el vermell de la justícia social, el verd de la sostenibilitat i la defensa del medi ambient o el blau transparent”. Una tonalitat que, precisen, representen les tradicions dels partits que conformen aquesta unitat republicana: Esquerra Republicana, EH Bildu i el BNG. “Nacions agermanades sota una mateixa lluita, la de la independència i la justícia social”.