Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

ERC es proposa interpel·lar a l’Espanya republicana per a les eleccions europees

Esquerra Republicana, EH Bildu i el BNG concorreran sota la marca Ahora Repúblicas i els colors de la bandera republicana

|

- Publicitat -

La coalició per a les eleccions europees d’ERC, EH Bildu i BNG ja té nom: Ahora Repúblicas. Un projecte de caràcter republica que intentarà “interpel·lar totes les persones republicanes de l’Estat espanyol i, com no podria ser d’altra manera, apel·la també la Madrid històricament republicana a prendre protagonisme en la defensa de la democràcia i dels drets civils, socials i polítics”.

Els colors del projecte electoral seran també els mateixos que representen la República espanyola, “la coalició empunya els colors republicans i vol mostrar que les repúbliques van, precisament, de posar color allà on hi ha els negres i grisos del règim del 78 del Regne d’Espanya”.

Publicitat

Ahora Repúblicas exposa que s’evoca a construir “nous països amb el lila, el groc i el vermell de la República, i alhora amb el lila feminista, el vermell de la justícia social, el verd de la sostenibilitat i la defensa del medi ambient o el blau transparent”. Una tonalitat que, precisen, representen les tradicions dels partits que conformen aquesta unitat republicana: Esquerra Republicana, EH Bildu i el BNG. “Nacions agermanades sota una mateixa lluita, la de la independència i la justícia social”.

Et pot interessar  ERC, Junts i el PSOE acusen el PP de fer un ús partidista del Senat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut