Edició 2193

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de juliol del 2024
Edició 2193

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de juliol del 2024

Enxampen barrejats tots els residus generats per la cimera del canvi climàtic a Madrid

|

- Publicitat -

Per més que la Greta Thunberg acudís a la COP25 amb vaixell de vela per a no contaminar i es desplacés des de Lisboa a Madrid en tren, tota la cimera que aquests passats dies s’ha celebrat a Madrid per a buscar postures comuns internacionals per afrontar el canvi climàtic, tal com ja es va intuir, va esdevenir un postureig en tota regla, sense assolir cap gran acord i amb paraules majestuoses tan sols de cara a la galeria.

Publicitat

Però per si no fos poc, la Marca Espanya torna a embrutar-se i, en aquest cas, quasi literalment. La presa de pèl de la cimera va més enllà. Tal com publica eldiario.es els residus generats per la COP25 i prèviament reciclats pels usuaris que van acudir als tallers i conferències han acabat barrejats.

El mitjà citat aporta imatges que deixen ben clar com, a l’hora de recollir, els empleats no van tenir miraments i van abocar tot el que anaven trobant als mateixos contenidors del centre de convencions. Contenidors de vidre plens de plantes, els de fusta amb plàstics, teles i altres objectes o cables apuntant dels espais per a paper i cartró són alguns dels exemples que mostren.

A més, han pogut parlar amb una encarregada de la neteja, la Maria, que explica que “als pavellons les escombraries si es divideix en bosses de colors segons el residu. El problema ve després: tot el que has separat va el mateix contenidor”. Les empreses encarregades de gestionar els residus, Ifema, FCC i Clece, les encarregades de gestionar els residus, neguen tenir coneixement d’aquestes pràctiques, defensen la seva gestió i asseguren que si no es fa bé és per raons alienes a elles.

Et pot interessar  El corredor Madrid-Barcelona d'alta velocitat va registrar 13,8 milions de viatgers al 2023, un 34,6% més
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut