Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Emmerson demana que l’ONU investigui Espanya

|

- Publicitat -

La millor defensa és un bon atac. Sota aquest inequívoc prisma es pot catalogar la petició de l’advocat internacional que porta la causa de la presó preventiva de Junqueras, Sànchez i Cuixart. Segons explica TV3, el prestigiós lletrat ha demanat a les Nacions Unides una actuació urgent després de la negativa del Suprem alliberament dels presos.

Cal recordar que la justícia espanyola ha arribat a insultar l’informe amb el seu característic to de supèrbia i prepotència. És per això que Emmerson acusa el tribunal espanyol de menysprear l’ONU i d’utilitzar informacions falses. L’advocat, a més, ja té a punt un segon informe sobre la resta de presos que Gonzalo Boye va preveure ahir que “encara cabrejaria més” Marchena.

Publicitat

Ben Emmerson fa la petició a través d’una carta al grup de treball de detencions arbitràries de l’ONU després que aquest divendres el tribunal Suprem tornés a negar la llibertat dels presos polítics i desautoritzés l’informe fet públic per Nacions unides el passat 29 de maig.

A més, segons la televisió pública catalana, Emmerson, especialista en casos de defensa per vulneració dels drets humans, demana a les Nacions Unides que impulsi una investigació completa per investigar la conducta del govern espanyol i, si s’escau, es pugui plantejar una moció de censura contra Espanya al Consell de drets humans de les Nacions Unides per les clares violacions dels principals fonaments de l’organització internacional.

Et pot interessar  Illa demana que l’acusació per terrorisme contra Puigdemont “no condicioni” l’aprovació de la llei d’aministia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut