Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Els sindicats dels cossos policials espanyols demanen més escolarització en castellà a Catalunya

|

- Publicitat -

El sindicat de la Policia Nacional JUPOL i l’associació de la Guàrdia Civil JUCIL, juntament amb l’associació ‘Parlem Espanyol’, han fet arribar una carta al ministre Fernando Grande-Marlaska sol·licitant que els fills dels policies, guàrdies civils i funcionaris destinats a Catalunya puguin dur a terme més part dels seus estudis en castellà.

En els escrits remesos als ministeris d’Educació i Interior, lamenten que a Barcelona hi hagi “escassos col·legis concertats” on el castellà estigués “mínimament present” i que es tracta de centres que les famílies “no poden pagar”. La cap de gabinet del Ministeri d’Interior ha respost als sindicats que “reconeix la seva inquietud”.

Publicitat

Des de JUPOL i JUCIL demanen que almenys un 25% de l’escolarització a Catalunya es faci en aquesta llengua, ja que, d’altra manera, “perjudica greument” el desenvolupament dels seus fills. També insten als responsables polítics a prendre cartes en l’assumpte. “Resulta incomprensible la inacció dels que miren cap a un altre costat per covardia i rèdits polítics”, han denunciat a través d’un comunicat.

Et pot interessar  Detenen a Barcelona un presumpte terrorista d'Estat Islàmic
Publicitat

Opinió

Minut a Minut