Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Els fotoperiodistes catalans Emilio Morenatti i Bernat Armangué, guanyadors d’un Pulitzer per la cobertura de la guerra d’Ucraïna

El guardó és compartit amb cinc companys més de l'agència The Associated Press i forma part de la categoria fotografia de notícies d'última hora

|

- Publicitat -

Els fotoperiodistes catalans Emilio Morenatti i Bernat Armangué, juntament amb cinc companys més de l’agència The Associated Press (AP), han estat guardonats amb el premi Pulitzer per la seva cobertura de les primeres setmanes de la invasió militar de Rússia a Ucraïna. El premi en la categoria de fotografia de notícies d’última hora o ‘Breaking news’, ha estat atorgat per les imatges que van capturar durant la seva cobertura de la guerra, les quals mostren sense filtre els horrors del conflicte i la dura feina del periodista en escenaris bèl·lics.

Morenatti, cap de fotografia de l’agència, ha mostrat la seva satisfacció a través de les xarxes socials, on ha afirmat sentir-se “orgullós de formar part de l’equip d’AP“. El fotoperiodista és la segona vegada que guanya el prestigiós premi; el 2021 va ser guardonat per les seves fotos de la pandèmia a Barcelona.

Publicitat

El premi Pulitzer, creat per l’editor del diari nord-americà The New York World, Joseph Pulitzer, es concedeix des de l’any 1917 i és un dels guardons més reconeguts en el camp del periodisme. Aquest any, la cerimònia d’entrega de premis es va celebrar el passat 10 de maig a Nova York i va reconèixer la feina dels professionals que han destacat per la seva excel·lència en el camp de la informació.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut