Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Els nets del rei fugat van usar les targetes black per comprar a El Corte Inglés

|

- Publicitat -

La investigació sobre les corrupteles del rei decrèpit i fugat espanyol, Juan Carlos I, segueixen aportant suculents titulars que dilapiden la Marca Espanya.

En aquest cas, la troballa afecta les filles i, fins i tot, els seus néts, ja que durant les investigacions sobre l’ús de diners sense declarar d’un empresari mexicà per pagar despeses privades han aparegut els seus rastres. Ningú en surt il·lès, tret de, misteriosament, l’actual cap d’Estat, Felipe VI. Curiós… oi?

Publicitat

Resulta que les princeses Elena i Cristina i diversos dels seus fills (nebots de l’actual rei) van emprar aquests fons durant almenys tres exercicis fiscals per abonar nombrosos rebuts per trajectes en vehicles d’Uber, desenes de tiquets de compra a El Corte Inglés i altres centres comercials i fins i tot rebuts de classes de piano, asseguren fonts pròximes a el cas.. Froilán i Victória Frederica van ser els que més van recórrer a aquesta línia de finançament en ‘B’.

Els lliuraments de diners van començar presumptament en 2016, dos anys després que Joan Carles I abdiqués i perdés la seva condició d’inviolable, i no es van aturar fins a 2018. Les transferències no arribaven directament a Zarzuela. Sanginés-Krause, nascut a Mèxic tot i que també amb nacionalitat britànica, girava els fons a un compte bancari administrat per un col·laborador de la Casa del Rei, el coronel de l’Exèrcit de l’Aire i ajudant de camp Nicolas Murga. Les factures del cap de l’Estat durant gairebé 40 anys es carregaven en aquest dipòsit o eren abonades amb targetes de crèdit a nom del militar vinculades al mateix compte. D’aquesta manera, el rastre del Rei emèrit quedava ocult i, de cara a l’Agència Tributària, es tractava de despeses efectuades pel coronel.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut