Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Els assassins d’extrema dreta de Nova Zelanda s’inspiren en la Reconquesta espanyola

Un fet no menor ja que el partit Vox ha presumit d'encarnar l'esperit de la Reconquesta

|

- Publicitat -

Els terroristes que han disparat en dues mesquites de Nova Zelanda i que han causat, en xifres provisionals, 49 morts i centenars de ferits, havien penjat un manifest a Internet de 74 pàgines amb el seu ideari i explicant la matança que estaven a punt de perpetrar.

Segons han explicat diferents mitjans internacionals, tant al manifest com a les armes i cartutxos que han fet servir per a dur a terme l’atac terrorista, hi tenien escrits noms de reis de l’Edat Mitjana van lluitar contra tropes musulmanes durant la Reconquesta. Entre ells hi ha diversos que van participar en les Croades: Gastón IV de Bearn, mandatari del segle XI al regne d’Aragó, i Bohemund d’Antioquia. També està escrit “Pelayu”, que podria fer referència a Don Pelayo, símbol de la lluita dels cristians contra els musulmans a la península Ibèrica durant l’Edat Mitjana. Altres dels noms que apareixen és el Carlos Martel, un senyor franc que va guerrejar contra els musulmans al segle VIII. Un grup terrorista francès d’extrema dreta que va cometre diversos atemptats contra musulmans entre 1973 i 1987 es deia Carlos Martel. El comte Miguel Szilágyi de Horogszeg (en hongarès: Szilágyi Mihály) va ser comandant dels exèrcits hongaresos i regent del país al segle XV. Va morir a les mans dels otomans després de ser capturat en 1460.

Publicitat

Vox també s’inspira en la Reconquesta

El president del partit d’ultradreta i nacionalista espanyol radical Vox, Santiago Abascal, va presumir que la seva formació encarnava l’esperit de la Reconquesta. Ho va fer a les xarxes socials on apareixia amb un casc de l’època: un morrió, el casc utilitzat pels Terços espanyols en els segles XVI i XVII quan responia a un acte on el PP també lloava un símbol de la Reconquesta espanyola als àrabs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut