Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

El vídeo viral d’una tribu africana patint de valent en veure una corrida de toros

|

- Publicitat -

Que els toros i les curses de braus són una aberració anacrònica és un fet que cada vegada més la societat espanyola té més clar. A Catalunya, afortunadament, el debat està superat i estan prohibides les corrides de toros.

A les Balears, el Tribunal Constitucional ha desautoritzat la legislació autonòmica i ha permès que un any després, el maltractament animal es torni a oferir com si es tractés d’un espectacle. De fet, els defensors de l’horripilant tradició van cantar a tot drap el ‘Cara al sol’, tal com us explicàvem fa uns dies.

Publicitat

Però… què passa si una cultura totalment diferent i oposada a l’espanyola i que desconeix absolutament aquesta vil tradició observa una corrida de braus?

Poder descobrir que passa és possible gràcies a un vídeo que s’ha fet viral a les xarxes: una tribu africana va a una plaça de braus i veu com el torero acaba matant l’animal. Mans al cap, cares de fàstic i incomprensió, patiment i fins i tot rebuig, són els comentaris i gestos que els tres membres de la tribu no poden aguantar a fer.

La dona, a més, verbalitza el dolor de l’animal i, fins i tot, acaba reflexionant: “nosaltres matem animals per menjar-los, no perquè la gent faci un ‘ooh'”. Finalment, els homes africans acaben arribant a la conclusió: “aquesta gent s’ha tornat boja”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut