Dilluns, 10 de maig de 2021 - Edició 1018
La República

El vídeo viral d’una tribu africana patint de valent en veure una corrida de toros

Mans al cap, cares de fàstic, incomprensió i rebuig: algunes de les reaccions

Gerard Sesé
Gerard Sesé 12/08/2019

Que els toros i les curses de braus són una aberració anacrònica és un fet que cada vegada més la societat espanyola té més clar. A Catalunya, afortunadament, el debat està superat i estan prohibides les corrides de toros.

A les Balears, el Tribunal Constitucional ha desautoritzat la legislació autonòmica i ha permès que un any després, el maltractament animal es torni a oferir com si es tractés d’un espectacle. De fet, els defensors de l’horripilant tradició van cantar a tot drap el ‘Cara al sol’, tal com us explicàvem fa uns dies.

Però… què passa si una cultura totalment diferent i oposada a l’espanyola i que desconeix absolutament aquesta vil tradició observa una corrida de braus?

Poder descobrir que passa és possible gràcies a un vídeo que s’ha fet viral a les xarxes: una tribu africana va a una plaça de braus i veu com el torero acaba matant l’animal. Mans al cap, cares de fàstic i incomprensió, patiment i fins i tot rebuig, són els comentaris i gestos que els tres membres de la tribu no poden aguantar a fer.

La dona, a més, verbalitza el dolor de l’animal i, fins i tot, acaba reflexionant: “nosaltres matem animals per menjar-los, no perquè la gent faci un ‘ooh'”. Finalment, els homes africans acaben arribant a la conclusió: “aquesta gent s’ha tornat boja”.