Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El talent català repeteix a la Berlinale amb 5 produccions seleccionades per a competir en la 73a edició del festival

|

- Publicitat -

La 73a edició del Festival Internacional de Cinema de Berlín, la Berlinale, torna a valorar el talent audiovisual català. Un total de 5 produccions catalanes participaran en el festival, en haver estat seleccionades per a competir juntament amb altres produccions en 5 categories diferents. Així, les produccions catalanes tenen l’oportunitat de tornar a brillar davant els focus internacionals, després que l’any passat Carla Simón sorprengués a tothom guanyant l’Os d’Or per ‘Alcarràs’, encetant així un recorregut ple d’èxits i reconeixements tant a escala nacional com internacional. D’altra banda, 6 professionals catalans formen part de la selecció de Berlinale Talents, el programa de desenvolupament del talent del festival.

Les produccions seleccionades per a participar en la 73 edició de la Berlinale són ’20.000 espècies d’abelles’, el primer film de la directora d’Estíbaliz Urresola que competirà a la secció Oficial, ‘Matria‘, l’òpera prima d’Álvaro Gago, que competirà a la secció Panorama, el documental ‘Anga’,  dirigit per Helin Çelik que participarà a la secció Forum i el curtmetratge ‘La herida luminosa’ de Christian Avilés, que competirà a Berlinale Shorts. Finalment, la presència del talent català es completa amb ‘Sica‘, el nou film de la catalana Carla Subirana, que es presenta a la secció Generation.

Publicitat

Sica’ és una pel·lícula rodada en català i en gallec, ambientada a la Costa da Morte de Galícia. Relata la història de Sica, una noia de 14 anys que busca el cos del seu pare, desaparegut durant un naufragi. La protagonitzen Thais García i Núria Prims. D’altra banda, el documental ‘Anga‘ explica la història de supervivència de 3 dones que aconsegueixen escapar l’extrema violència masculina, quedant atrapades en la diluïda línia entre la vida i la mort. Pel que fa al curtmetratge ‘La herida luminosa’, segueix el viatge d’uns adolescents a les Illes Balears a la recerca del sol.

Segons ha informat la conselleria de Cultura i ha sabut l’ACN, més de 40 empreses del sector de l’audiovisual català seran presents a l’European Film Market (EFM), ja que en el marc de les activitats que s’organitzen en el marc del Co-Production Market de l’EFM, es presentaran diversos projectes de producció catalana. Així, es presentarà el llargmetratge en desenvolupament ‘Iván & Hadoum’, d’Ian de la Rosa, que forma part de la Selecció Oficial de Llargmetratges, i el projecte de sèrie de ficció ‘El fill del xofer’ d’Isaki Lacuesta, Isa Campo i Cristóbal Garrido que participarà en el Co-Pro Series.

D’altra banda, un total de 6 professionals catalans formen part de la selecció de Berlinale Talents, el programa de desenvolupament del talent del festival. Es tracta de Júlia de Paz, Mikel Gurrea, Ricard Balada, Agnès Pique, Álvaro Gurrea i Helena Vilaplana.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut