Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El Suprem no pot tolerar que un guàrdia civil sigui de Podemos i el condemna

|

- Publicitat -

Que els militars i els guàrdies civils hagin mostrat les seves preferències polítiques per Vox, Ciudadanos o el PP no suposa cap problema. Que alguns s’hagin manifestat en les seves concentracions o que, fins i tot, hagin tingut un videoblog obert amb consignes d’ultradreta no és motiu de sanció.

En canvi, la Sala Militar Tribunal Suprem ha confirmat la sanció disciplinària de dos mesos de suspensió d’ocupació a un guàrdia civil destinat a Grazalema (Cadis) per proposar a través de la xarxa social Facebook a dos alcaldes de la zona a fer-se seguidors de Podem.

Publicitat

És sancionat per incórrer en una falta disciplinària greu, consistent en “expressar opinions que suposin infracció del deure de neutralitat política efectuant propaganda a favor de partits polítics”.

Així, la Sala desestima íntegrament el recurs del guàrdia per entendre que hi ha proves suficients dels fets i que no s’ha vulnerat el seu dret a la presumpció d’innocència.

El guàrdia negava haver realitzat les invitacions i subratllava que ell sabia que els dos alcaldes eren del PSOE, per la qual cosa no tindria sentit convidar-los a seguir a un altre partit polític. L’alt tribunal analitza les testificals dels dos alcaldes i la documental del cas i conclou que hi ha prova que sí que es van produir les invitacions via Facebook.

Els magistrats indiquen que s’ha produït “una inequívoca vulneració el deure de neutralitat política i que, segons aquesta norma, els membres de la Guàrdia Civil no poden fundar ni afiliar-se a partits polítics o sindicats ni realitzar activitats polítiques o sindicals.

Et pot interessar  Detenen a Barcelona un presumpte terrorista d'Estat Islàmic
Publicitat

Opinió

Minut a Minut