Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

El PSOE, un expert en aixecar la camisa als partits sobiranistes

|

- Publicitat -

Esquerra va apostar per investir Pedro Sánchez “a canvi de res” segons les paraules del mateix president espanyol i, a la primera de canvi, ha vist com els socialistes espanyols han girat l’esquena a Gabriel Rufián i companyia i ha pactat amb Ciudadanos.

Els enganys del PSOE són ben coneguts i històrics, potser el més sonat va ser el famós “apoyaré el Estatuto de Autonomia de Catalunya” de José Luís Rodríguez Zapatero. Malgrat tot, alguns partits hi tornen a caure de quatre grapes. I no només ERC. També Bildu ha patit la bruta estratagema dels socialistes espanyols. L’engany del PSOE a EH Bildu va ser pactar la derogació de la reforma laboral del PP a canvi del ‘Sí’ a prorrogar l’estat d’alarma. Poc després d’aconseguir-ho, dirigents socialistes van afirmar que només es derogarà parcialment la reforma laboral. Explicaven que anul·la el primer punt del pacte que establia que la derogació seria íntegra.

Publicitat

Aquest mateix engany el va patir el BNG, els nacionalistes gallecs, amb la investidura. El PSOE ja va signar la derogació de la reforma laboral amb el BNG al gener amb l’acord d’investidura. “Derogarem la reforma laboral, de la negociació col·lectiva, respectant els marcs autonòmics de relacions laborals”, van acordar els socialistes en un document signat per la portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, i la líder del BNG, Ana Ponton. En el document, el BNG es comprometia a votar a favor de l’aleshores candidat socialista a canvi d’una sèrie de compromisos per part de PSOE. Aquests acords anaven des de l’àmbit territorial (exigències pròpies de la formació per a Galícia), fins al general, on s’inclouen reformes com l’esmentada derogació de la reforma laboral o la supressió d’altres normes, com la llei mordassa. De moment, res de res.

Et pot interessar  Aragonès i Ayuso protagonitzen al Senat l'enfrontament per la llei d'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut