Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El PSOE proposa a la UE que normalitzi la venda d’armes

Sol·licita aprovar una llista obligatòria de països vetats

|

- Publicitat -

El PSOE proposa que la Unió Europea aprovi una llista de països vetats per a l’exportació d’armament i equips militars que sigui a més d'”obligat compliment” per a tots els Estats membres i formi part d’un codi de conducta comunitari en aquesta matèria.

Així ho inclouen els socialistes en el seu programa per a les eleccions al Parlament Europeu del proper 26 de maig, al que ha tingut accés Europa Press, que aborda la polèmica sobre les exportacions de material de defensa i vol acabar amb les divergències mitjançant un consens sobre els països als quals estigui prohibida la venda d’armes.

Publicitat

Per fer front a les conseqüències econòmiques que aquesta mesura pugui tenir en determinats Estats, proposa articular mecanismes compensatoris que permetin “mutualitzar” el perjudici que pateixi el teixit industrial i l’ocupació.

Al programa, el PSOE defensa que la UE necessita una “autonomia estratègica” en defensa “per poder ser un veritable actor global independent i influent”. “Aquesta autonomia és necessària per garantir la defensa dels valors i interessos de la Unió”, sosté.

Et pot interessar  Bolaños "respecta" la decisió de l'advocat del TJUE sobre Puigdemont però recorda que no tindrà efectes pràctics
Publicitat

Opinió

Minut a Minut