Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El PSOE li demana el primer “servei a Espanya” a PP i Cs

|

- Publicitat -

La portaveu del Gobierno en funcions, Isabel Celaá, ha demanat a la dreta nacionalista que s’abstingui per facilitar la investidura de Pedro Sánchez a principis de juliol.

Celaá no ha tingut cap inconvenient en assegurar que PP i Cs tenen una oportunitat “perfecta” per a traduir amb fets les seves crides perquè no es compti amb els partits independentistes: “És a les seves mans i podria ser un servei a Espanya”.

Publicitat

En aquest sentit, la portaveu ha convidat a Casado i Rivera a fer el mateix que va del PSOE “en el seu moment” perquè Mariano Rajoy fos investit.

Ábalos prefereix l’abstenció de Cs a la d’ERC: “Haurien de contribuir per l’estabilitat d’Espanya”

El secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, prefereix l’abstenció de Cs en una investidura de Pedro Sánchez a la d’ERC i ha demanat als taronges aquest gest “en honor de l’estabilitat” d’Espanya.

“No volem dependre dels independentistes. Els que volen que no en depenguem haurien de contribuir”, ha dit en plural, si bé a continuació ha esmentat expressament Ciutadans, però no el PP.

“Prefereixo confiar en l’abstenció de Ciutadans”, ha admès en roda de premsa a la seu del partit a Ferraz, després de la reunió de l’Executiva que ha aprovat els noms que compondran la Mesa del Congrés i del Senat i les direccions dels grups parlamentaris.

Després que els independentistes hagin vetat al Parlament la designació de Miquel Iceta com a senador autonòmic, pas previ perquè pogués ser elegit després president del Senat com volia Pedro Sánchez, Ábalos ha assenyalat que les relacions amb ERC –l’abstenció que pot ser imprescindible perquè prosperi la investidura de Sánchez– “són les que són, les que apareixen, no les que diu la dreta, si entregats a no sé quins pactes”.

En aquest sentit, ha assegurat que la dreta “no ha trobat la prova de la càrrega” per acusar el PSOE de mantenir pactes ocults amb l’independentisme. “Més aviat el contrari”, ha afegit Ábalos, que ha cridat l’atenció sobre el fet que són la dreta i els independentistes els que solen coincidir en les votacions, com va passar quan van tombar el projecte de Pressupostos del Govern espanyol o en la votació d’Iceta com a senador autonòmic, en la qual el PP i Ciutadans es van abstenir i els independentistes van votar en contra.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut