Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El PSOE envia una carta als seus alcaldes perquè no es facin mostres de dol per les víctimes del coronavirus

|

- Publicitat -

No és d’estranyar que el ministre de sanitat espanyol Salvador Illa hagi defensat el sistema estatal de recompte de morts per coronavirus i, tanmateix, hagi qüestionat el nou model de la Generalitat, ja que ha disparat la xifra. El socialista ha dit que cal complir amb el que dicten les autoritats internacionals per tenir dades “homogènies”.

Però un dels veritables motius podria ser l’intent de minvar l’impacte de defuncions per a demostrar que la gestió espanyola per la crisi del coronavirus ha estat bona en lloc de nefasta i caòtica. De fet, la carta enviada als ajuntaments governats pels socialistes des de Madrid podria ser-ne una pista.

Publicitat

I és que el Gobierno no vol que es mostri el dol per les víctimes que està deixant la pandèmia. Així ho ha reconegut en públic l’alcalde de Vila-real, José Benlloch. Ha explicat durant un ple que el PSOE ha remès una directriu on demana que els municipis que governa, no mostrin el seu dol i ho ha fet mitjançant un escrit que s’ha enviat des de la direcció nacional.

Benlloch ho explicava durant la seva intervenció telemàtica i que ha recollit la COPE, i ha advertit que ell no segueix aquesta premissa. “El PSOE ha generat cert debat en aquesta qüestió, fins i tot ha enviat una circular perquè els pobles governats pel Partit Socialista no mostréssim duel ara mateix”, explicava.

Et pot interessar  Sánchez admet que l'execució a Catalunya és insuficient però ho justifica pels "colls d'ampolla" i l'alça de preus
Publicitat

Opinió

Minut a Minut