Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El PPC demana la dimissió d’Elena per la presumpta corrupció al cos de Bombers i la “purga” dels Mossos

|

- Publicitat -

La diputada del PPC Lorena Roldán ha aprofitat els presumptes casos de corrupció a la cúpula del cos de Bombers per exigir la dimissió o el cessament del conseller d’Interior. Joan Ignasi Elena ja ha defensat que, pocs dies després d’assumir el càrrec, ja va actuar per posar ordre als contractes. A més, ha assegurat que les pràctiques van iniciar-se “durant el mandat anterior”, però la diputada popular no ha perdut el temps i mou fitxa per fer-lo fora del càrrec.

Roldán creu que les explicacions que va donar Elena durant la comissió d’Interior al Parlament van “insuficients i contradictòries”. Així mateix, assegura que hi ha hagut una “purga ideològica” a la direcció dels Mossos d’Esquadra i ha instat el conseller a deixar de parlar de “feminització del cos” perquè considera que no li fa favor al moviment feminista. “És una purga independentista perquè ERC tingui el control del cos policial”, ha sentenciat.

Publicitat

La diputada popular ha retret a Elena que el que hauria d’haver fet és “canviar la cúpula de Bombers i no la dels Mossos”. “És una purga a qui persegueix la corrupció i mantenen a la resta”, ha reiterat. Així, Roldán ha fet referència a l’excap de la divisió d’Investigació Criminal dels Mossos, Toni Rodríguez, què afirma que va haver de demanar empara judicial per” les pressions polítiques que estava rebent”.

Per últim, la del PPC s’ha afegit a la sol·licitud d’investigació interna, que ha fet l’exlletrat major de la cambra, Antoni Bayona; a la Mesa del Parlament per esclarir l’actuació que va tenir la secretaria general, Esther Andreu, per la gestió de la informació sobre les llicències per edat.

Et pot interessar  Junts, Vox, Cs i el PPC demanen la dimissió d'Ubasart i el PSC reclama que s'assumeixi responsabilitats
Publicitat

Opinió

Minut a Minut