Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Elena defensa la seva actuació d’Interior en la presumpta corrupció a la cúpula dels Bombers

El conseller d’Interior ha defensat que pocs dies després d’assumir el càrrec, va resoldre el contracte i apunta que va iniciar-se “durant el mandat anterior”

Agències 24/01/2022
Joan Ignasi Elena en compareixença a la comissió interior del Parlament per explicar el canvi de la cúpula dels Mossos el 24 de gener de 2022

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha parlat aquest dilluns sobre la presumpta corrupció a la cúpula dels Bombers de la Generalitat, segons la qual els Mossos han trobat factures duplicades i indicis de comissions d’un 2% en els contractes de manteniment dels camions.

Ha afirmat que el cas de presumpta corrupció de la cúpula dels Bombers “és una pràctica irregular, que sembla ser que ve de fa molt temps. I que ens aquests moments està judicialitzada”.

El conseller ha recordat que el 26 de maig es van incorporar a la conselleria i el 3 de juny s’iniciava el procés de resolució del contracte. Elena ha afegit que s’han posat “a disposició de la justícia” en un procés que va començar “durant el mandat anterior”. D’aquesta manera, ha traspassat la responsabilitat al Govern de Torra, ja que van ser els seus predecessors.

Així ha posat en relleu que “des del minut zero” han començat a actuar perquè aquestes pràctiques i dinàmiques canviïn. Ha exposat que, pocs dies després d’assumir el càrrec, es va resoldre el contracte i s’ha fet una nova licitació “incorporant els recursos que realment es gastaven”.