Dilluns, 10 de maig de 2021 - Edició 1018
La República

El PP prepara una coalició amb Cs si es repeteixen les eleccions espanyoles

Així ho afirma la caverna mediàtica espanyola i, fins i tot, publica que seria sota el nom “Cataluña suma”

Redacció
Redacció 14/07/2019
Pablo Casado i Albert Rivera

Sentit d’Estat de l’unionisme: el PP vol anar en coalició amb Ciudadanos a Catalunya si hi ha repetició d’eleccions generals, amb una fórmula idèntica que no els ha anat malament a Navarra, segons fonts de Gènova consultades pel diari Vozpópuli.

Segons el mitjà citat, el PP ja ho va intentar per a les eleccions municipals però la figura de Manuel Valls ho va acabar impedint. Ara, aquesta possibilitat torna a plantejar-se pels despatxos de la seu de Génova. En el cas que Pedro Sánchez decideixi convocar noves eleccions, una vegada que hagin fracassat els seus intents d’investidura, es buscaria la coalició sota el nom de “Cataluña suma”, al mateix estil que a Navarra.

La idea també es projecta si hi ha eleccions catalanes. Els populars creuen que aconseguirien fins i tot millors resultats que per separat. Tot i que encara no hi ha hagut reunió formal per abordar aquest tema el mitjà citat explica que hi ha factors que poden influir directament a impulsar-la o no. Un d’ells és la sentència al judici farsa contra els presos polítics independentistes.