Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

El partit d’ultradreta Vox ja té dues escissions

|

- Publicitat -

La ultradreta espanyola segueix la tradició de la Falange, històricament dividia amb “la original” i la de “las JONS” i Vox ja té dues escissions.

Per una banda hi ha la baixa d’Alfonso Galdón, ideòleg del polèmic “pin parental” aplicat a Múrcia. A finals de setembre Galdón va marxar del partit ultra després de 23 mesos de militància i un cop va perdre les primàries per la Presidència del Comitè Executiu Provincial de Múrcia. Aquest procés el va guanyar l’exjugador de bàsquet José Ángel Antelo que era el candidat oficialista de Santiago Abascal.

Publicitat

Avui mateix ha presentat la nova formació d’extrema dreta anomenada “Valores” i no ha escatimat crítiques al seu expartit: “Vox ha defraudat, és un partit que no té democràcia interna i l’estructura territorial està feta a imatge i semblança d’Ortega Smith”.

D’altra banda aquest passat estiu uns militants descontents amb Vox van formar a Alacant un nou partit ultra: “TúPatria”. A més, després del canvi, ja tenen un regidor i tot. “El Vox que hi ha ara no és el Vox que jo vaig conèixer”, explica des d’Alacant Carmen Gomis, presidenta flamant de TúPatria.

Et pot interessar  Plataforma per la Llengua inicia converses amb grups del Congrés per recórrer la proposta educativa del País Valencià
Publicitat

Opinió

Minut a Minut