Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

El partit d’ultradreta Vox ja té dues escissions

Crítics amb la direcció formen grupuscles radicals com “TúPatria” i “Valores”

Redacció
Redacció 18/12/2020
Pla mitjà dels diputats de Vox Santiago Abascal i Ortega Smith asseguts als seus escons del Congrés en la constitució de la cambra el 3 de desembre del 2019 (horitzontal)

La ultradreta espanyola segueix la tradició de la Falange, històricament dividia amb “la original” i la de “las JONS” i Vox ja té dues escissions.

Per una banda hi ha la baixa d’Alfonso Galdón, ideòleg del polèmic “pin parental” aplicat a Múrcia. A finals de setembre Galdón va marxar del partit ultra després de 23 mesos de militància i un cop va perdre les primàries per la Presidència del Comitè Executiu Provincial de Múrcia. Aquest procés el va guanyar l’exjugador de bàsquet José Ángel Antelo que era el candidat oficialista de Santiago Abascal.

Avui mateix ha presentat la nova formació d’extrema dreta anomenada “Valores” i no ha escatimat crítiques al seu expartit: “Vox ha defraudat, és un partit que no té democràcia interna i l’estructura territorial està feta a imatge i semblança d’Ortega Smith”.

D’altra banda aquest passat estiu uns militants descontents amb Vox van formar a Alacant un nou partit ultra: “TúPatria”. A més, després del canvi, ja tenen un regidor i tot. “El Vox que hi ha ara no és el Vox que jo vaig conèixer”, explica des d’Alacant Carmen Gomis, presidenta flamant de TúPatria.