Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El nét de Franco, a judici per comprar un edifici sencer amb diners d’origen desconegut

|

- Publicitat -

El nét del dictador Francisco Franco, de nom quasi idèntic, Francisco Franco Martínez-Bordiú, haurà d’anar a judici. El mateix personatge que va dur una estanquera amb el pollastre (la inconstitucional) al funeral d’Estat organitzat pel gobierno del PSOE quan es va trasplantar la mòmia de Franco del Valle de los Caídos al cementiri de Mingorubio.

El cas està en mans de la justícia després que l’Audiència de Madrid ha reobert un cas per delicte fiscal que estava arxivat. L’òrgan considera que hi ha indicis suficients per jutjar-lo per un frau a Hisenda en la compra d’un edifici sencer a Madrid perquè no se sap d’on va treure els diners.

Publicitat

Tal com explica Publico.es, els fets es remunten a l’any 1999, quan Francis Franco va crear, al costat d’uns socis, la societat Daroca 99 per adquirir un edifici al número 10 del carrer Hernani. Van comprar l’immoble per 65 milions de pessetes, uns 400.000 euros.

Hisenda considera que la societat no tenia els mitjans per comprar l’enclavament, de manera que xifra en 195.473 euros la quantitat defraudada.

Va ser l’any 2006 quan la Fiscalia va denunciar a Francis Franco, però el jutjat va sobreseure el cas el passat 29 de juliol en considerar que no hi havia indicis suficients per enviar-lo a judici, cosa que va ser recolzada pel Ministeri Públic. No obstant això, l’Advocacia de l’Estat, en representació d’Hisenda, va recórrer la decisió en considerar que “hi ha indicis suficients de criminalitat” i que la causa havia de continuar.

L’Advocacia considera que la societat hauria obtingut un guany patrimonial no justificat de 71.144.809 pessetes (427.588,91 euros) “i que” el sobreseïment provisional no pot ser objecte de la fase d’instrucció, sinó que els fets han de ser enjudiciats i d’acord amb les proves que es practiquin que sigui el tribunal sentenciador qui emeti el pronunciament”.

Et pot interessar  Aragonès respon als inspectors d'Hisenda que "res impedeix" la implementació del finançament singular
Publicitat

Opinió

Minut a Minut