Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

El ministre socialista Marlaska evita criticar Grècia pel la crisi de refugiats

|

- Publicitat -

El ministre de l’Interior Fernando Grande-Marlaska ha evitat pronunciar-se sobre la suspensió de les sol·licituds d’asil a Grècia arran de l’arribada de refugiats i immigrants des de Turquia. A la seva arribada a la reunió de ministres de la Unió Europea a Brussel·les, Marlaska ha defensat que la UE actuarà seguint els seus valors “d’estat de dret, democràcia i drets fonamentals”, però ha esquivat les preguntes sobre les mesures que ha pres el govern de Kyriakos Mitsotakis.

El grup del PSOE a l’Eurocambra ha denunciat la suspensió del dret d’asil durant un mes a Grècia com una “violació del dret internacional”. Els socialistes europeus també han reclamat als ministres reunits a Brussel·les que obrin “corredors humanitaris urgents per als refugiats atrapats a Grècia”.

Publicitat

Les imatges impactants de com la policia fronterera actuava contra els refugiats un cop Turquia ha obert les portes no es corresponen a l’Europa democràtica que defensa els drets i llibertats. La posició del ministre topa directament (i una vegada més) contra els seus socis de Podemos, com la crisi amb els immigrants a Ceuta i Melilla i les devolucions en calent que el ministeri de Marlaska segueix practicant.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut