Dimecres, 21 d'abril de 2021 - Edició 1000
La República

El ministre socialista Marlaska evita criticar Grècia pel la crisi de refugiats

Es limita a dir que la UE actuarà seguint els valors dels “drets fonamentals”

Redacció
Redacció 04/03/2020
El ministre Fernando Grande-Marlaska arriba al Congrés, el 12 de desembre de 2018 (Horitzontal)

El ministre de l’Interior Fernando Grande-Marlaska ha evitat pronunciar-se sobre la suspensió de les sol·licituds d’asil a Grècia arran de l’arribada de refugiats i immigrants des de Turquia. A la seva arribada a la reunió de ministres de la Unió Europea a Brussel·les, Marlaska ha defensat que la UE actuarà seguint els seus valors “d’estat de dret, democràcia i drets fonamentals”, però ha esquivat les preguntes sobre les mesures que ha pres el govern de Kyriakos Mitsotakis.

El grup del PSOE a l’Eurocambra ha denunciat la suspensió del dret d’asil durant un mes a Grècia com una “violació del dret internacional”. Els socialistes europeus també han reclamat als ministres reunits a Brussel·les que obrin “corredors humanitaris urgents per als refugiats atrapats a Grècia”.

Les imatges impactants de com la policia fronterera actuava contra els refugiats un cop Turquia ha obert les portes no es corresponen a l’Europa democràtica que defensa els drets i llibertats. La posició del ministre topa directament (i una vegada més) contra els seus socis de Podemos, com la crisi amb els immigrants a Ceuta i Melilla i les devolucions en calent que el ministeri de Marlaska segueix practicant.