Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Primera gran topada al Gobierno: segueixen les devolucions en calent a Ceuta

|

- Publicitat -

Nou gripau que s’ha de menjar Pablo Iglesias i Unidas Podemos en el seu conjunt per formar Gobierno amb el PSOE. De fet, de la topada inicial ja es podria a començar a parlar de crisi. I és que els del partit lila tant quan no formaven part de les institucions governamentals com ara que ja hi són, han criticat durament i sense complexos la política de retorn d’immigrants “en calent”, és a dir, al mateix moment que són interceptats a la frontera.

De fet, tot apuntava que amb el nou govern espanyol de coalició, les actuacions a les fronteres de l’Estat tindrien canvis substancials però no ha estat així.

Publicitat

Iglesias intentava fer pressió al seu soci de Gobierno en unes declaracions a TVE1: “l’executiu té una política sobre migracions que serà respectuosa amb els drets humans i és un consens que les devolucions en calent no són respectuoses amb els drets humans”, va afirmar. Però és que el líder de Podemos anar més enllà i va assegurar que Grande-Marlaska compartia aquesta opinió: “Això, dit així, l’hi he sentit dir al ministre de l’Interior”.

Grande-Marlaska fa cas omís

Per molt que el ministre Fernando Grande-Marlaska s’esforci a dissimular aquestes fortes divergències, els fets demostren l’inici de la crisi. Això sí, el paper de “dolent” el fa el secretari d’Estat de Seguretat espanyol, Rafael Pérez, que ha efectuat per Melilla i Ceuta una gira per a deixar clar que aquestes expulsions al Marroc de subsaharians que han saltat la tanca es mantindran.

“Si hem estat actuant respectant els drets fonamentals, l’actuació serà la mateixa”, va respondre el “número dos” d’Interior a Ceuta a una pregunta sobre aquestes expulsions que solen ser immediates segons explica ElConfidencial.

Et pot interessar  Elena critica Marlaska per anul·lar la Junta de Seguretat que ampliava les competències dels Mossos a ports i aeroports

“L’actuació de la Policia i Guàrdia Civil sempre ha estat respectant la normativa de drets fonamentals”, va afegir Pérez. “Fins que no es modifiqui la normativa aplicable, la conducta de les forces i cossos de seguretat serà idèntica, que ha estat correcte”, ha conclòs el secretari d’Estat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut